I går ettermiddag ble det litt pusking på kjøkkenet, jeg begynte å bli fri for både det ene
og det andre til å ha sammen med yoghurten min. Dessuten var det på tide at gubbelure
også puttet noe oppi sin yoghurt, for den er jo ikke så alt for mettende helt alene.
Så det ble ny granola, siden jeg klarte å brenne den forrige ganske så kraftig....
Oppskriften finner du i dette innlegget, og siden jeg passet ekstra på så ble den bra.
Du kan tilpasse mengdene på inngrediensene som du selv vil, jeg hadde litt rester
som jeg fikk brukt opp så mengdene varierte denne gangen. Jeg hadde heller ikke så
mye væske i som det står. Begynte med ovnen på 180 grader, og i slutten hadde jeg
den bare på 150. Jeg tok den ut og strødde over sukrin hvert 10 minutt x 4, jeg skrudde
så av ovnen, lukket opp døra og lot granola enda stå i ovnen i sikkert 15 minutter til.
Det viktigste er at det ikke brennes, men du vil nok se at hasselnøttene kan bli litt
mørke. Sett så plata på benken og la den stå til den er skikkelig kald.
Karamellisert havre er kjempelett å lage. Kjøp puffet havre, det er et rent
produkt som ikke er tilsatt noe sukker. Kjempebillig er den også. Du smelter rett og slett
bare sukringold, som er som brunsukker og fåes kjøpt blant annet på Life. Smelt i en
stekepanne, og ha havren oppi. Rør rundt slik at de trekker til seg alt. Her må du bare
prøve deg frem, og pass på at du ikke brenner det. Sett pannen til siden og la det stivne.
Lurt å røre rundt endel i begynnelsen, så slipper du at alt ender opp som en stor klump :)
Spiser du de alene, så kjenner du den litt kalde smaken av sukrinet, men blandet oppi
yoghurt så merker du det ikke. Skikkelig jammi, og en hit hos ungene!
Min favoritt er delte ferske jordbær, noen skjeer med tyrkisk yoghurt, noen skjeer mager
vaniljekesam, karamellisert havre og sukringold strø oppi. Himmelsk!
Du e no bra dyktig :)
SvarSlettSer godt ut! Selv har jeg dilla på cottage cheese med vaniljeyoghurt og kanel :)
SvarSlettGod helg!
Irene