tirsdag 26. februar 2013

Hjemmelaget granola










Lagde hjemmelaget granola her om dagen. Savnet å ha en frokostblanding
som ikke hadde så alt for mye karbohydrater i seg, så da lagde jeg like godt
en selv. Den er inspirert av granolaen til Fotballfrue, med litt egen vri på.

1,5 dl valnøtter
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl mandler
1,5 dl kokosmasse
1,5 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø

1,5 ts salt
4-5 ss sukrin eller stevia
evt kardemomme eller kanel som ekstra smak

1,5 dl vann
0,75 dl kaldpresset rapsolje

Sett ovnen på 200 170 grader. Grovhakk nøttene, jeg skal ha de litt grovere neste gang.
Bland alt det tørre sammen i en bolle, tilsett vann og olje.
Ha utover et stekebrett, strø over litt sukrin på toppen uten å røre inn.
Stek i 15 10 minutter, ta ut brett og rør rundt. Fordel utover og strø sukrin igjen.
Du kan også strø evt kardemomme/kanel samtidig over ett par ganger.
Dette gjør du så mange ganger du trenger det, noen liker den mørkere/mere brent.
Sett så brettet til avkjøling i ca 1 time, ferdig!
Nydelig!

Tips:
Jeg syntes ikke det våte trakk nok inn, så jeg gjorde sikkert dette 5-6 ganger
med ca 10 minutters mellomrom de siste gangene.
Var veldig redd for å brenne det for mye, det så ganske mørkt ut men gikk bra.
Vannet trakk inn under avkjølingen så det gikk helt fint det også.
Ikke ha i tørkede bær og slikt, jeg hadde i tørkede gojibær og de ble forkullet!
Hadde sikkert gått hvis jeg ikke hadde stekt den så mye,
men da måtte man nok hatt i mye mindre væske også.

Nytes med tyrkisk yoghurt, og kanskje noen bær på toppen.
Jeg bruker også litt steviadråper med vanilje i,
og litt steviastrø på toppen.
Nam :)



2 kommentarer:

  1. Jeg lager også egen granola fra sjelemat.blogspot.no og den ligner på den du har laget....det er kjempegodt!

    SvarSlett
  2. Det så veldig fristende ut, sikkert en kjekk start på dagen! :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...