lørdag 1. oktober 2011

Lavkarbo lapper og ny stekepanne


Tenk da har vi allerede kommet til oktober! Det er jo faktisk snart jul! Oktober skal brukes til å sette seg enda mere inn i lavkarbo oppskrifter. Jeg har brukt lavkarbo med veldig gode resultater to ganger tidligere. Første gang for noen år siden, og jeg gikk da ned nesten 20 kilo. Dessverre så har jeg en tendens til å bli veldig matlei, og for å få i meg mat så spiser jeg tilslutt det jeg ikke bør spise for å si det sånn. Gjelder ikke middagen, men alle de andre måltidene. Vi forsøker nå å innføre det mere og mere igjen, for her må det altså gjøres noe.

I dag skal jeg derfor dele med dere en oppskrift på lavkarbo lapper som jeg synes er ganske ok. Skriver ganske ok, for jeg får liksom aldri den smaken jeg gjerne vil ha på ting. Vil jo så gjerne at lavkarbolapper skal smake nøyaktig det samme som mine vanlige lapper/sveler, men det gjør de jo ikke. Men disse er ganske gode på smak, på sin måte :)

Oppskriften er til 2 brukbart store lapper, eller 3 litt mindre. Akkurat passelig til meg.

LAVKARBO LAPPER

2 egg
2 ss Sukrin
2 ss kokosmel
0,5-1 ts fiberhusk
0,5 ts bakepulver
ca 0,5-6 ml fløte eller melk
litt vaniljepulver

Visp sammen egg og Sukrin, og bland vekselsvis i det andre. Jeg bruker ofte matfløte, siden jeg bestandig har det tilgjengelig. Du kan også bytte ut vaniljepulveret med feks kardemomme eller kanel. Jeg bruker som regel vaniljepulveret fra Funksjonell mat.

Jeg bruker faktisk å ha ost og skinke mellom mine, høres ikke godt ut men det er det faktisk :) Iblant smører jeg på smør, og drysser på Sukrin og kanel.

Lappene stekes med litt ekte smør i pannen, og pannen min er nyinnkjøpt Le Creuset 3-ply stainless stell. Veldig fornøyd med den til nå. Vi steker endel og er avhengig av noe som tåler sterk varme, så får vi se hvor lenge den holder det den lover.

Ha en fin oktoberdag alle sammen!

1 kommentar:

  1. Das sieht sehr lecker aus, riecht und schmeckt bestimmt auch so. Ich liebe "Quarkkeulchen". Aus gleiche Menge Quark und gleiche Menge gekochte Kartoffeln, mit Mulinex Julienne gerieben, etwas Mehl, wenig Milch, 1 - 2 Eier und etwas Natron einen Teig kneten, auf Mehl rollen, von der Rolle ca. 2 cm starke Stücke schneiden, geschälte Apfelstücke drauflegen, mit 2. Teigstück zudecken, in der Pfanne in heißem Öl von beiden Seiten goldgelb braten, dann warm in Zucker wälzen und guten Appetit!
    Liebe Grüße von Renate

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...