torsdag 15. september 2011

Cars 2 cakelet pan Biler kaker til Simon


 Bestemor fikk det ærefulle oppdraget å bake og pynte Cars2 til Simon sin bursdag! Hvis noen hørte gleden i det, så kan jeg love dere det ikke var meningen ;))


Historien starter lenge før vi drar på ferie til Orlando. Bestemor finner DEN stilige kakeforma på nettet med Cars/bilder på! Hvem selger den, og selges den i Orlando? Joda bestemora har flaks, Williams-Sonoma selger den, og de finnes på Florida Mall som vi skal shoppe på! Juhuu!


Det noteres ned at dit skal bestemor, veldig viktig... Da vi ankommer butikken ser bestemor ganske raskt at den ikke er i utstillinga der, iiiik! Men heldigvis hjelper en snill dame oss, og hun klarer å spore den opp på lageret, puhh! Det viser seg at formen er tung som bly, og koffertene våre begynner å bli fulle, men den SKAL med hjem uansett! Bestemor skal omså ha den i håndbagasjen hun!

Bestemor og bestefar går smilende ut av Williams-Sonoma :) De har gjort et scoop, og bestemor glemmer helt at de hadde da vanvittig masse annet flott der inne som hun ikke tittet litt på engang.... *dåne*!


Bilerformen endte tilslutt oppe i Hammerfest (men i bestefar sin håndbagasje ;)), glad og lykkelig ble den overrakt mammaen til Simon. Dermed trodde bestemor at hun kunne puste lettet ut, ingen overvekt, og ikke mere arbeid... Men neida, hva sier mammaen, hvis bestemor vil at Simon skal ha sånne fine bilder så må hun bake og pynte selv hun.... For det der klarer ikke mammaen!


Så etter dager og netter med tenners gnissel og lite søvn, så må bare bestemor innse at hun må starte bakinga av dem. Men hvordan??? Det står faktisk oppskrift på emballasjen, men det er jo amerikansk og dertil mål og bakemiks. Så bestemor må nok ut å shoppe litt, og tenker så det knaker videre. Her kommer tips og triks bestemora endte opp med ;)


Jeg kjøpte inn en pose med Toro sjokolademuffins mix, sto at det kunne brukes i kakeform også. Hadde bestemt meg for å ikke bake alle bilene, så det burde holde med en pose. I oppskriften til formen sto det at røren skulle fylles helt til det var 6 mm igjen av formen, og at det skulle presses røre helt opp til kanten for å fylle den helt.
Jeg gjorde så, etter at jeg hadde sprayet den med formfett og drysset i mel som jeg dunket inn i alle kriker og kroker. Husk å dunk av alt overskudd av mel. Røren rakk til 4 biler.

Tips: formfettet renner og samler seg i krokene, så jeg brukte tørkepapir og sugde opp mesteparten av overskuddet. Tror jeg neste gang skal prøve å pensle med olje i stedet for å bruke formfett.


Røremixen hever nok bedre enn den orginale røren gjør, så jeg hadde brukt alt for mye røre i hver av formene. Å fylle 2/3 deler bør nok holde. På bildet lengere opp ser dere hvordan det hevde seg. Med mindre røre i formene, vil man nok få røre nok til iallefall 5-6 biler.

Stek på rundt 195 grader, satte ei rist inn på nest nederste rille og satte formen oppå den. Passe på at den står beint. Stekte i 20 min, men med mindre røre i enn jeg hadde, så bør de vel kontrolleres etter 15 min.

Ta formen ut og sett til avkjøling i 15 min. Siden mine var blitt alt for høye, så brukte jeg brødkniven til å kutte bort overskuddet. Kvelte de så over på risten til videre avkjøling. De løsnet veldig lett av formene. Hvis ikke, lirk litt der du ser de evt sitter litt fast. Formen er veldig glatt, så her løsner det uten alt for store problemer.


Pyntinga ja... det var jo et annet kapittel! Heldigvis har jeg en god del farver. Jeg lagde en god porsjon med royal icing, brukte Merengue pulver i stedet for eggehviter. Fungerte veldig bra. Så var det bare å trikse og mikse i vei. Bill er pyntet med Toro lys sjokoladeglasur, alt det hvite er med ferdig hvit royal icing tube fra Wilton. Til å dekke bilene har jeg tynnet ut icingen først. Husk at icingen begynner å stivne forholdsvis fort, så putt lokk på de forskjellige farvene, for du må regne med å bruke de flere ganger. Selve hovedicingen hadde jeg stående i KitchenAiden med et fuktig håndkle over bollen.
Jeg hadde også litt smaker/essenser i de forskjellige farvene jeg brukte. I tillegg oppbevarte jeg bilene i kjøleskapet, tok de ut etter tur og puttet de inn mellom de forskjellige farvene.

Jeg satte mammaen min i arbeid med å lage veien, noe hun klarte utmerket! Greit når man har alt kortlagingspapiret liggende :)

Bilene ble kjempegodt mottatt av bursdagsbarnet! De hadde lekt med dem, og så tatt en tygge eller to ;) Jaja, vet jo at Simon ikke liker kake noe spesielt. Men de ble iallefall vellykket, selv om pyntinga ble sånn passe. Og skal jeg innrømme det... så var det jo litt morsomt også, men si det ikke høyt til noen ;)

Ha en flott dag!

6 kommentarer:

 1. desse vart no kjempe flotte!
  bra jobba!!!

  SvarSlett
 2. Das ist eine tolle Idee - car-cake - für Simons Geburtstags-Party. Happy Birtsday for Simon from Bestemor Renate from Tyskland.

  SvarSlett
 3. Vet du om noen plass her i Norge hvor man kan få tak i dette? Har en lillebror som forguder Lynet McQueen! :)

  SvarSlett
 4. Fantastiskt flott!
  Skulle gjerne laget sånne flotte biler til mitt barnebarn,
  Så flink du er : )

  SvarSlett
 5. Så utrolig kult! Jeg elsker Cars, så disse kakene hadde jeg nok blitt overlykkelig for å få til min bursdag :D

  SvarSlett
 6. WOW!.... For noen Fantastiske kake-biler!... Helt søkkimponert!.... De ble råfine.... å gode ser de også ut.. :o).. Det var noen fantastiske former.. Hmm.. Kanskje man må på nett å bestille?..

  Imponert over farger og alle detaljene på bilene... -Puh.. må ha vært litt av et arbeid..
  Og lenger ned... For noen flotte bilder du har tatt av barnebarnet!...

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...