mandag 23. mai 2011

Dag 2 Cacas kurs


På dag 2 på Cacaskurset så startet dagen med temaet Royal icing. Likte virkelig det temaet, moro å lage figurer og pynt. Endel var så tynt og sjørt som vi lagde at det holdt ikke helt hjem, men øvelse gjør mester. Kjempesmart å bruke noe som heter marengspulver i icingen i stedet for å stivpiske eggehviter. Liker enkle tips og triks :)


Siste halvdel av dagen var det sjokoladekurs nam nam :) Mye søl og gris, varm sjokolade, pensling og pensling, hundre turer frem og tilbake fra kjøla :)


Karen Lene har penslet sjokolade på ekte roseblader, før hun satt i gang med pensling av påskeegg. De skulle tilslutt settes hele sammen og så monteres en sløyfe på toppen, skikkelig lekkert for de som kom så langt. Undertegnede som egentlig har masse tålmodighet, ga opp sløyfen etterhvert...


Ikke alt ble like pent, men øvelse gjør mester som jeg brukte si til Charlene-datter da hun var liten.


Nam sjokolade! Lagde fylt sjokolade med bringebærgele, de var nydelige! Det lagde jeg og Charlene til jul også, så det kunne jeg prinsippet i.


Er ikke prinsessekronen i royal icing søt? Litt skjelvende laget, men er jo min første. De skal jeg lage flere av. Jeg var nok en av de få som klarte få den velberget hjem, heldigvis, for den skal være på Sofie-prinsessa si bursdagskake på fredag! Da feirer hun sitt første år!


Alt i alt var det et flott kurs, angrer ikke overhodet at jeg ble med. Nye kakevenner fikk man også :) Tusen takk til bordkompisene mine Karen Lene, Veronica og Wenche for ei hyggelig helg sammen! Stor klem til Sigrid som gjorde dette mulig!

Skal vi satse på å få Manuela opp neste gang?!!!

8 kommentarer:

 1. WOW....Dette så gøy ut, men farlig , farlig for søtmonser som meg ;)
  Så mye lekkert du har laget !
  Jeg er imponert.

  Klem :)

  SvarSlett
 2. Synes du har vært kjempeflink! Ble virkelig imponert over det du har laget! Egentlig vet jeg jo at du får til det meste du lager!!

  SvarSlett
 3. Rett og slett imponert er jeg, så masse deilige saker du har laget...
  Skulle gjørne lært mer av dette slaget.. Men da kommer jeg vel til og trille på jobb..hehe
  Ha en fin uke og en flott bursdag på fredag :-)

  SvarSlett
 4. Så mye flott du har laget! :)
  Ser ut som et morsomt kurs du fikk med deg ;)

  SvarSlett
 5. So lecker, hm ... Ihr seid ja wahre Konditor - Künstler !!! Renate

  SvarSlett
 6. Så masse flott dere har laga :o) Var det ikke gøy vel? Jeg syns også dette var helt toppers den gang jeg gikk ;) men så kom jo kortlaginga og så falt det litt i bakevja :o Kan du forstå det???

  SvarSlett
 7. Å, kjære vene så mye flott du lagde på to dager! Det så utrolig gøy ut! Noe å prøve for meg også kanskje? Jeg må nok sjekke om det finnes kurs et sted ikke så langt unna...

  :)

  SvarSlett
 8. Hei

  Så flotte bilder du har tatt fra kursene. :) Kom tilfeldigvis over bloggen din i kveld. :) Gøy å se.

  Ha ei riktig fin uke.

  Klem fra May-Helen. ( instruktør på kursene. ;) )

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...