lørdag 30. april 2011

Sukrin og funksjonellmat


Annika Rogneby er kommet med en bakebok der hun bruker Sukrin og endel andre sunnere produkter til bl.a. baking.

Sukrin er et sunt alternativ til vanlig sukker, det er 100% naturlig. Vil man redusere sukkerinntaket sitt, og unngå kunstige søtningsmidler, så er sukrin tingen. Det gir ingen blodsukkerstigning, og null kalorier. Perfekt for lavkarbo og diabetikere også.


I begynnelsen av april fikk jeg pakke med litt av hvert i fra Funksjonellmat. Det viste seg senere at Life helsekostbutikken også selger disse produktene. Planen min er jo å gå over til lavkarbo mat igjen, har jo gjort dette 2 ganger tidligere med bra resultat. Iallefall prøve å kutte ut mest mulig sukker der det går ann, og for en sukkermums som meg så er det en prøvelse :)


Jeg har bakt både muffins/cupcakes og cookies der sukkeret er helt byttet ut med sukrin. I begge oppskriftene byttet jeg ut 25% av hvetemelet med Bakepro, og i muffinsene hadde jeg i ei skje med Hi-maize også for å gjøre de grovere. Erfaring min hittil er at jeg merker ikke noe til at jeg har brukt sukrin. Cookisene ble knallgode, men vi ble ikke fornøyd med muffinsene. De ble raskt tørre og harde. Så hva som gjorde det, er jeg ikke sikker på. Har en følelse av at det kunne vært Hi-maize.


Men jeg skal fortsette å prøve dette ut, og sette meg bedre inn i bruken av alt sammen. Sukring blir iallefall brukt heretter i all slags baking og slike ting, det var genialt. Om jeg prøver meg med det på grøten, ja det får vi se :)

Hvis du har erfaringer, tips og oppskrifter, så blir jeg glad hvis du deler!

Det som er synd er at alt som er sunnere alternativer, bestandig er så mye dyrere enn de vanlige. Vi oppfordres til å spise sunnere, leve sunnere, men det blir ikke lagt opp til det gjennom billigere produkter. Jeg skjønner godt at de fleste ikke tar seg råd til å bytte til de sunnere variantene. Kanskje på tide at de som styrer landet får øynene opp for det den menige mann har funnet ut for lenge siden!

Riktig god helg til dere alle!

3 kommentarer:

 1. Har selv lenge hatt lyst til å prøve ut lavkarbo, men som fattig student ser det helt umulig ut nå i alle fall. Så lenge pasta og ris er det billigste alternativet, så må jeg nesten bare spise det :p

  SV:
  Tusen takk for kjempekoselig kommentar!
  Jeg pleier også å slite med krampelignende smerte i beina når jeg trener. Hovedsaklig på begynnelsen av hver sesong (midten av august ca), men det går som regel over etter noen uker med trening heldigvis, for det er ikke veldig behagelig mens det pågår.. :/

  Jeg tenker jeg skal dra innom en fotobutikk til uken, for å høre hva det eventuelt vil koste å reparere kameraet. Hvis det blir utrolig dyrt, så ber jeg pappa om et lån, så kjøper jeg meg kanskje et nytt et istedet. Er ikke vits å bruke masse penger på å reparere, hvis det er like dyrt å kjøpe nytt :)

  Håper du har en fin helg! :)

  SvarSlett
 2. Super bakebok! Har den selv og er veldig fornøyd med mange av oppskriftene, selv om jeg tror nok jeg kommer til å minisere litt på smøret i en god del av de.

  Ha en fin, ny uke....

  SvarSlett
 3. Dette så spennende ut! Bra at du prøver det ut så kan jeg lære av deg når vi kommer hjem.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...