onsdag 9. januar 2013

En gang blomstret det i vinduskarmen
Orkidéer er så vakre! 
Jeg får de ikke helt til jeg. Greit med å vanne de,
men etter at de har blomstret av så kommer det ikke nye blomster.
Så jeg er begynt å kaste de etterpå....
Jeg har ikke idighet til å styre og vanne de i mange måneder
for å kanskje en gang få en ny blomst på de.
Liten tålmodighet jeg?
Normalt sett ikke, men her har jeg det :)

Må vel se om jeg får kjøpt meg ett par nye snart,
i mellomtiden får jeg kose meg med bildene av de forrige jeg hadde.
Ha en flott onsdag!


9 kommentarer:

 1. Vet du, Desiree...ikke gi opp. Det er superenkelt! Når de er avblomstret klipper du stikken så det er igjen 10-15 cm. Sett potten i en vinduskarm der det ikke er fullt så varmt som i stuen. Skvett på litt vann en gang i uken og glem dem ellers. Etter noen uker, kanskje 4-6 så vil du se at det begynner å spire ut en ny stikk som vil gi flotte nye blomster. Noen ganger gir jeg dem litt Substral flytende plantegjødsel også. Mine orkideer blomstrer igjen og igjen og igjen når jeg gjør slik.

  SvarSlett
 2. Jag har aldrig köpt orkidéer. Vet inte hur man tar hand om dom:) men dom är jättefina:) ha en bra kväll.kram

  SvarSlett
 3. Nydelig blomst! Har samme problemet...men så flott at Fru.Tunheim kommer med gode råd her! Dette må prøves! :-)

  SvarSlett
 4. Desiree! thank YOU! Those orchids are BEAUTIFUL. Yes they do require patience.

  SvarSlett
 5. Takk for koselig besøk på min blogg!
  Joda, du, jeg har sett Håja hver dag i 18 år -
  fra 1978 til 1996. Da flyttet jeg hjem til Kvænangen...

  SvarSlett
 6. Nej Desiree - ge inte upp orkideerna! Det gjorde jag tidigare, men har insett att de flesta kommer igen rätt snart och blommar så vackert, om och om igen. Precis som Fru Tunheim skriver.

  Lite vila bara så löser det sig! Precis som för oss människor som är trötta och slitna ibland.....

  Vackra bilder på skönheterna!!

  SvarSlett
 7. Gokveld i Hammerfest :-) Så flotte orkideer - må si meg enig med deg - får de heller ikke til å blomstre igjen så det er sjelden jeg kjøper de ! Men disse bildene var jo så flotte ar du kan jo ta en print og få de i en ramme på veggen ! Da har du orkideer året rundt :-)

  Ja ja blir nok ikke det samme som å ha friske blomster !

  Tusen takk for fine ord fra deg ! Ha en trivelig helg etterhvert !

  Klæm fra Liva

  SvarSlett
 8. Nydelige orkide bilder!!
  Når jeg setter bort mine etter blomstring får de nesten ikke vann i det hele tatt, bare lar dem stå kjølig og lyst.

  Nydelig bilde av prinsessa også i innlegget over.
  God Søndag!!

  Jorunn

  SvarSlett
 9. Disse skal du ikke kaste. Sett dem i et vindu som vender mot øst eller nord, gi dem lite vann en periode fremover. Så, i mars: ny orkidéjord og gjennomsiktige potter (hvis du ikke har det allerede), vann godt en gang i uken. Jeg kan sette mine i badekaret og dusje dem skikkelig - det liker de. Litt orkidégjødsel er heller ikke å forakte. Når jeg har fått mine til å blomstre igjen, så klarer også du det.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...