Her om dagen var vi innom Gjenreisningsmuseumet og så på utstillinga
til avdøde treutskjærer Paul Barstad. Han skar ut av tre og lagde de mest fantastiske
ting, mang en kjent eller mindre kjent Hammerfesting ble i sin tid foreviget.
Detaljarbeidet er det absolutt ingen ting å si på.
Dessverre ikke så alt for gode bilder,
vanskelig med glassmontere og skinn fra vinduer.
Men absolutt verd å vise frem til de som ikke kommer seg hit,
og utstillingen står vel bare ut uken.
Havna tilfeldig innom bloggen din, og etter å ha "sett meg litt rundt" har jeg lagt meg til som følger. Utrolig mange flotte bilder. Kanskje jeg kan hente litt inspirasjon fra deg, selv om jeg kun er amatør:)
SvarSlettSettet du har strikket med lue og votter fra Drops er nydelig.
Ha en fin dag:)
Velkommen, og takk for at du ville bli følger!
SlettHei.
SvarSlettSå du har spurt inne på bloggen til Maria Skappel om det brødet hennes er lavkarbovennlig.
Jeg har nettopp satt to brød inni ovnen nå, og siden jeg så spørsmålet ditt har jeg regnet litt på det. Her er regnestykket mitt:
Pr 100 gram:
Spelt 66 gr =0.66 x 650 gr = 429
Sammalt Spelt 14 gr = 0.14 x 250 gr = 35
Solsikkekjerner 18 gr = 0.18 x 60 gr = 10.8
Gresskarkjerner 13 gr = 0.13 x 60 gr = 7.8
Sesamfrø 9 gr = 0.09 x 50 gr = 4.5
Havregryn 63 gr = 0.63 x 50 gr = 31.3
Linfrø 0 gr (Kan variere)
Tilsammen i hele oppskriften 518.4
Hver brød inneholder 259 gram
Hvis man da får 20 skiver ut av 1 brød blir det 13 gr pr skive.
Hvis du bruker mer sammalt spelt og mindre siktet spelt vil verdien synke.
Så da spørs det hvor mye karbo du tillater pr dag om du regner det som lavkarbovennlig. Med min moderate lavkarbo kan jeg fint spise 1-2 skiver av et slikt brød pr dag, selvfølgelig med godt med pålegg og litt grønt:)
Mvh Hege.
Tusen takk, Hege! Disse skal prøves neste gang det er brødbaking!
SlettWow, så fantastisk utstilling!
SvarSlettAW