tirsdag 31. januar 2012

TulipanmysterietJeg er veldig glad i avskårne blomster, og tulipaner er så vakre!
Men gang på gang når jeg har tulipaner,
så ender de etter bare en dag opp slik.
Hvorfor?

Jeg kutter de ett par cm før jeg har de i vann.
Ikke for mye vann heller.
De har ikke stått i sol, og det kan vel nevnes at når det er sol
så åpner de seg også noe enormt.
Hva gjør jeg galt?? 
Tips taes i mot med glede!

Disse har stått siden fredag her hos meg, men de flatet ut på lørdag.


11 kommentarer:

 1. Tulipanene liker ikke for mye vann, det stimulerer veksten. Og det visste du. Lurt å sette de kjølig på natta, på en bod eller soverommet (åpent vindu og kuldegrader er nok ikke bra).

  Men når vi vil ha det varmt og godt på dagen så vokser tulipanene også.

  SvarSlett
 2. Det jeg har erfart med tulipaner er at dersom man venter med å fjerne papiret rundt til de har stått i vann et par timer, så vil de stå rett opp mye lengre. Lykke til :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tror du skal kutte stilken 2-3 cm, ha plasten, som er på når de kjøpes, stramt rundt, gjerne teipet ekstra rundt og sette dem i 2-3 cm vann på et kaldt sted 2-3 timer så de får trekke vann og stilken blir stiv og opprett....og etterpå plasserer du dem i vasen uten plast og kun 2-3 cm vann fortsatt....... Lykke til!

  SvarSlett
 4. Det var jo litt sjarmerende da ;)

  Tror nok at det er uvettig behandling på butikken som er skyld i dette.
  Uansett, når jeg kjøper tulipaner, kutter jeg alltid av minst 10 cm i lengden, heller kaldt vann i vasen, fullt opp.. Rører ut alt det hvite, i den lille posen som pleier å følge med, i vasen, fjerner noen blader, og det er det.

  Før du kjøper tulipaner, sørg for at du velger de som er friskt grønne, så vidt åpnet blomster-hoder.

  SvarSlett
 5. Jeg har også hørt det som Beatemor sier at det viktigste er å la de stå med papir rundt noen timer i vann. Jeg tar ofte da avispapir rund og da står de som oftest fint lenge. Husk også lite vann og så sa Blomster -Finn engang at du burde snitte de litt annen hver dag:)

  Ha en fin dag! Klem

  SvarSlett
 6. hehe dette er de kuleste tulipanene jeg har sett på lenge. Hvis det er noe trøst ser mine også sånn ut etter noen dager! :)

  Jeg signerer tipsene ovenfor. Særlig det å la blomstene stå kaldt over natta.

  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Ser du har fått mange tips ovenfor i kommentarene deres. Lite vann og kaldt om natten. Da holder de seg lenge.
  Vil også tipse om en giveaway på bloggen http://corallpurebeauty.blogspot.com
  Det er en ny blogg med fine premier.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 8. Sådan vil alle tulipaner opføre sig. Du skal ha en teske med top på, af potetmel i, så holder de sig rank.

  SvarSlett
 9. En skal alltid ha de stramt med strikk,-eller som noen skriver plasten stramt rundt den første timen.
  De ligger tørre i butikken og under forsendelsen og er derfor 'slappe' og manko på vann, så det er viktig at de blir strammet opp når de begynner å drikke vann.
  De drikker med hele stilken - så jo mere vann du har i vasen - jo mere drikker den - og jo raskere blir den avblomstret...:)
  Sett de gjerne kaldt på natta,-da vil de vare lengre:)
  Klem

  SvarSlett
 10. Mange gode tips her,når tulipanene begynner å henge (eller før det også) så kan en plukke noen bjørkekvister,blåbærlyng el. og binde en bukett av dette og tulipanene. Da får de støtte og det ser dessuten pent ut.

  SvarSlett
 11. Jeg synes det er litt morsomt med litt "for lange" tulipaner, men alt med måte! Det er kanskje nevnt over, du må ikke ha for mye vann! Og skjær stilkene litt kortetre enn du egentlig tenkte :) Synes også de holder seg bedre om man kutter stilken etter noen dager, så suger de bedre opp vann og holder seg fine lenger.

  Takk for kommentar hos meg - jeg like Nespresso kjempegodt jeg, men liker ikke søpla sånne maskiner generere, og er heller ikke alt for begeistret for sånne enorme multinasjonale konglomerater :) Det betyr ikke at jeg sier nei takk når jeg får det servert (det ER jo godt) eller retter en moralsk pekefinter mot dem som har sånn maskin. Det er bare ikke noe for meg :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...